Գլխավոր Հետաքրքիր Կոկա–Կոլայի գաղտնի բաղադրիչը, որի մասին իմանալով, դուք կդադարեք այն խմել

Կոկա–Կոլայի գաղտնի բաղադրիչը, որի մասին իմանալով, դուք կդադարեք այն խմել

676

Մեզանից շատերը չեն կարողանում դիմանալ քաղցր գազավորված խմիչքների գայթակղությանը, որոնցից է օրինակ Կոկա–Կոլան։

Չնայած մենք ենթագիտակցորեն գիտենք նման ըմպելիքների վնասների մասին, բայց, միևնույնն է, չենք կարողանում դրանցից հրաժարվել։

Այսօր որոշել ենք պատմել, թե ինչից են պատրաստում մեր այդքան սիրելի գազավորված ըմպելիքը՝ Կոկա–Կոլան։

Ըմպելիքի գաղտնի բաղադրիչը մի հեղուկ է, որը ստացվում է Cochineal (Կոշենիլ) միջատից։

Այս միջատների էգերից և ձվերից կարմին անվանումով պիգմենտն են ստանում, որն էլ հենց կոկա–կոլային տալիս է իր հայտնի շագանակագույնը։

Այս միջատից ստացվող հեղուկը սերտիֆիկացված չէ, այդ պատճառով էլ որոշ երկրներում Կոկա–Կոլա ընդհանրապես չի արտադրվում։

Կոկա–Կոլայի բաղադրության մեջ նաև կարամելն է մտնում, բայց դա այն եփված շաքարը չէ, որի մասին դուք մտածեցիք։

Սա շաքարի, ամոնիակի և սուլֆիտների քիմիական խառնուրդ է, որը ստացվում է բարձր ճնշման և ջերմաստիճանի պայմաններում։

Այն կարող է թոքերի, լյարդի և վահանաձև գեղձի քաղցկեղ և լեյկեմիա առաջացնել։

Загрузка...